Kampen & Safari's

Kampen
Gedurende het jaar worden een drietal kampen georganiseerd.

Het voorjaarskamp in mei - frisse thermische omstandigheden- , het zomerkamp (meestal in juli of augustus) en het najaarskamp. Het voorjaars- en het najaarskamp wordt meestal in samenwerking met een andere zweefvliegclub zoals de Gelderse Zweefvliegclub op Terlet gehouden. Deze kampen zijn zeer geschikt voor de DBO leerlingen en de solisten omdat je vijf dagen (mits vliegbaar) achter elkaar kunt vliegen. Dit geeft meestal een grote versnelling aan je leercurve. 

Het zomerkamp is voor de gehele club interessant als plaatsvervangende zomervakantie. Als locatie voor het zomerkamp wordt veelal gekozen voor een zweefvliegveld in Duitsland of Frankrijk en duurt twee weken.

Zomerkamp 2010 in Zell-Haidberg, Beieren

 

Safari's
Ook gaan de leden op safari. Dit houdt in dat een groep leden - in overleg met de andere leden - met een aantal clubvliegtuigen en eigen vliegtuigen ergens in Nederland of het buitenland een week gaan vliegen. Ook wordt soms deelgenomen aan golf vliegen in Noorwegen of Schotland. Door golvende luchtlagen op hoogte kun je met op hoogte in de golf blijven vliegen.

Golf vliegen in Aboyne deel I


Golf vliegen in Aboyne deel II