Hangaar & Vliegveld

De Hangaar

De hangaar wordt primair gebruikt voor het onderhouden en stallen van de zweefvliegtuigen en het rollend materieel. Doordat de hangaar is verwarmd, wordt deze vooral in de winter gebruikt voor onderhoudsactiviteiten. De hangaar beschikt over enkele werkplaatsen, instructiekamers en natuurlijk een gezellige bar voor een hapje en een drankje na een vliegdag of een onderhoudsdag.

De hangaar bevindt zich op het militair terrein van Vliegbasis Deelen. Omdat de basis slechts door twee clubs wordt gebruikt, biedt Zweefvliegclub Deelen veel mogelijkheden en ruimte om deze prachtige hobby te kunnen uitoefenen. Onze lierbaan is met 1.650 meter één van de langste van Nederland, waardoor het mogelijk is om hoog van de lierkabel af te komen en er meer vliegtijd is voordat de landing moet worden ingezet. Daarnaast beschikt de basis over een verharde baan waardoor er sleepstarts (sleepvliegtuig) of zelfstarts (eigen motor) gemaakt kunnen worden.

Direct naast de vliegbasis bevindt zich de Veluwe en het Kröller-Möller park.

De ingang bevindt zich aan de Koningweg 30f. De hangaar kan worden bereikt via de toegangspoort van Vliegbasis Deelen. Bezoekers mogen alleen onder begeleiding van een lid de vliegbasis betreden. Leden van Zweefvliegclub Deelen kunnen een toegangspas van Defensie aanvragen.